dating pauline bokstavene Norske brukere får forlikskrav på flere tusen kroner for ulovlig nedlasting

dating yngre gutta Advokatfirma presser nettbrukere til å inngå forlik

kristne gamer dating Har du fått en "regning" i posten fra Njord advokatfirma for brudd på åndsverkloven? Det er verken en bot eller regning - så det kan være lurt å lese denne artikkelen.

dating mattg og leda fortsatt 2013 I Danmark har advokatene Niels Dahl-Nielsen ved Opus Advokatfirma og Jeppe Brogaard Clausen fra Njord Advokatfirma i et par år sendt ut krav om betaling på vegne av rettighetsinnehavere.

fordelene med dating en mye eldre mann enkle måter å hekte online Nå har de også begynt å sende ut krav også til norske brukere. 

campingvogn hekte elektrisk En av nordmennene som har fått dette kravet i postkassen er Adam Ahlquist.

online dating statistikk av rase På telefon med ITpro.no forteller han at han rett og slett fikk panikk da han åpnet brevet.

– På grensen til svindel

esl speed dating spørsmål Krav om betaling. Dette brevet fikk Adam Ahlquist i postkassen. Faksimile.

poly triaden dating – For det første syntes jeg det var litt rart at noen kan, eller påstår at de har fått utlevert informasjonen som hevdes fra Norge til Danmark. I tillegg var dette i en periode hvor jeg ikke var hjemme, forteller Ahlquist.

gratis dating carmarthen Finansrådgiveren fra Bergen hadde leid ut leiligheten sin mens han var i England, og hadde ingen betenkeligheter med å dele internettet med leieboeren.

dating asp netto alltid solfylte charlie online dating profil  – Hva tenker du om fremgangsmåten til advokatene?

historier om online dating svindel – Jeg syns det er veldig aggressivt og på grensen til svindel – rett og slett. Denne følelsen ble forsterket da jeg la ut et innlegg på Facebook og leste om tilsvarende saker og informasjon om alder utvalg regel for dating. Jeg fikk ikke et inntrykk av at virksomhetsmetodikken er helt på det rene, for å si det slik.

Kunne betalt

gå krig roboter matchmaking 2016 I begynnelsen ble jeg litt sjokkert og fikk litt panikk, rett og slett. Hadde det ikke vært for at jeg søkte om råd i Facebook-gruppen “texas loven om dating aldre“, så hadde jeg nok betalt.

fransk gratis dating-nettsteder walisisk høyttalere dating – Den følelsen jeg sitter igjen med nå er at dersom jeg hadde vært naiv og betalt – ville jeg blitt svindlet, mener Ahlquist.

ønsket ung mann singel og fri honeycomb Ahlquist mener hele saken er forferdelig og at fremgangsmåten er helt skammelig. – Jeg tenker jo bare for min egen del over reaksjonen jeg selv fikk og forstår om andre betaler, enn om i panikk, avslutter han.

Krever 2700 kroner

victoria secret modellen dating musiker Advokatfirmaet Njord krever en innbetaling på kr. 2700,- for å avslutte saken, hvor beskyldningene går på at mottakerens IP-adresse er blitt brukt til ulovlig nedlasting eller deling av filmen “London has fallen”. Beløpet skal være en slags godtgjørelse eller forlik til rettighetsinnehaveren for den påståtte nedlastingen.

(Bilde: Colourbox)

Lener seg på åndsverkloven

Njord
Jeppe Brogaard Clausen ved Njord Advokatfirma har signert brevet.

gjøre din dating profil skiller seg ut fra resten Advokatfirmaet Njord henviser til at åndsverkloven ikke tillater å dele eller laste ned film uten filmprodusentens samtykke. Her viser de til en rekke paragrafer i åndsverkloven, deriblant §2, §12 og for straffeforfølgelse og erstatningskrav vises det til §54 og §55.

drømme om dating kjent person Hvis du ser eller laster ned film fra nettverk som Popcorn Time, uTorrent eller BitTorrent, har du derfor tilegnet deg filmen på en ulovlig måte.

pakistansk jente dating svart Advokatfirmaet mener at du under visse omstendigheter kan gjøres ansvarlig dersom andre har brukt din internettilkobling til ulovlige aktiviteter, spesielt dersom det er barn inne i bildet.

bryllup tale online dating Njord mener videre at de fleste internettroutere leveres med passordbeskyttelse på det trådløse nettverket, og at det derfor er en aktiv handling dersom passordet fjernes.

Hvorfor får jeg dette brevet?

dating en jente som er blitt voldtatt Din IP-adresse har blitt brukt til å laste ned eller se film uten tillatelse fra rettighetsinnehaverne. Ved hjelp av en programvare har de funnet frem til at din IP-adresse har benyttet bittorrent-teknologien til å laste ned filmen. Det kan ha skjedd med programmer som µTorrent, Popcorn Time og lignende.

online dating begynner med t Gjennom rettsvesenet har advokatfirmaet fått internettselskaper til å utlevere informasjon om hvem som hadde hvilken IP-adresse på et gitt tidspunkt.

anime dating simuleringsspill for android Dersom du har en dynamisk IP-adresse, kan denne endres til stadighet. Så dersom din IP-adresse i dag ikke passer med IP-adressen angitt på brevet, betyr ikke det at du ikke hadde angitt IP-adresse på det opplyste tidspunktet.

internett dating swindon Advokatfirmaet skriver til deg, fordi du “eier” IP-adressen, men det betyr ikke at du er ansvarlig for hva andre personer bruker din IP-adresse til. Har du ikke lastet ned filmen, skal du naturligvis heller ikke betale.

Antipiratorganisasjon: Kritisk til lovligheten

parkour datingside På britisk stil speed dating er det gitt en grundig forklaring på hele prosessen, og hvordan du kan gå frem for å slippe å betale et urettmessig krav.

topp 5 indisk dating-nettsteder speed dating hendelser dfw  – Det å sende ut tusenvis av brev med trusler om søksmål og rettssak for å spille på frykt hos mottakeren, er en utvikling jeg ønsker å motvirke, skriver Antipiratgruppen på sin nettside.

kjører speed dating De aller fleste har aldri mottatt brev fra en advokat før, og det i seg skal kan virke skremmende. Mange av mottakerne forstår heller ikke hva de faktisk har mottatt.

malakas ang dating i engelsk Antipiratgruppen mener at sjansen for å bli saksøkt eller stevnet for retten er svært liten, da dette ikke er forretningsmodellen til advokatfirmaene. Det blir sendt ut tusenvis av “trusselbrev” i håp om at flest mulig av mottakerne vil betale seg ut av knipen. Selv om kun en brøkdel velger å faktisk betale, er det snakk om mange penger for firmaet.

jeg er klar til å starte dating på nytt tilbud Av de trolig ti-tusenvis av brevene som er sendt ut, er det kun ett tilfelle hvor det har blitt en rettsak. I denne saken har personen innrømmet å ha lastet ned en film, men har i ettertid ikke kommet til enighet med advokatfirmaet om et passende forliksbeløp. Vedkommende ble saksøkt for kr. 5000,-.

leter dating nettsteder i ghana Det har ikke lykkes ITpro.no å få en kommentar fra advokatfirmaaet Njord.

Kommentarer